Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická událost: Chlapec (13) zmizel v moři před očima svých bratrů

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Paříž - Tragickou událost řeší francouzští policisté, britského chlapce (13) strhl při koupání v oblasti Boulogne proud do moře přímo před zraky svých dvou bratrů. Oblast, kde se kluci koupali, je pro plavání zakázána. Po chlapci pátrají potápěči, lodě, helikoptéra a desítky záchranářů.

V pondělí večer se chlapci koupali na zakázané pláži ve francouzském městě Boulogne-sur-Mer. Silný proud, který ústí do Anglického kanálu, při koupání začal bratry stahovat do přístavu, dvěma z nich se podařilo dostat na břeh, nejstarší ale zmizel pod vodou.

Chlapec zmizel v pondělí kolem půl sedmé večer, rodiče chlapce, kteří v době nehody hlídali tříletá dvojčata, jsou v hlubokém šoku a ještě nebyli vyslýcháni policií.

Do rozsáhlého pátrání se zapojili i potápěči s podporou dvou lodí, vrtulník a destíky policistů a záchranářů. Policie podle portálu Dailymail hledají tři dospělé svědky, kteří by mohli do situace vnést trochu světla. Podle svědka, který byl na pláži v době příjezdu policie, byli na místě dvě africké ženy a jeden bílý muž, kteří křičeli o pomoc, uvedl policejní mluvčí.

Pátrání dnešním dnem pokračuje, prohledávanou oblast záchranáři rozšířili na 10 km pobřeží. Šance na to, že by nalezli chlapce živého je ale mizivá. Podle námořního maršála Pierra-Joachima Antona je pravděpodobné, že by chlapec vydržel na hladině přibližně 3 hodiny.

"Tři hodiny jsou hodně i pro dospělého člověka, který se musí potýkat se středním odporem. V tomto případě šlo o třináctiletého chlapce, který nemusel být zkušený plavec a musel bojovat se silnými přístavními proudy," uvedl Dailymail vyjádření Antona.

Témata:  Francie utonutí děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.