Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump absolvoval první konzultaci s představiteli zpravodajských služeb

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Donald Trump ve středu absolvoval první bezpečnostní konzultaci s představiteli zpravodajských služeb. Ještě předtím se o práci amerických rozvědek vyjádřil nelichotivě.

Trump po setkání s novináři nehovořil. Ještě předtím ale práci amerických rozvědek označil za katastrofální. "Těmhle lidem moc nevěřím. Vždyť se podívejte, co se dělo za posledních deset let... je to katastrofa," řekl realitní magnát stanici Fox News.

Jako oficiální uchazeč o Bílý dům má Trump na základní informace o bezpečnostních hrozbách zákonné právo, stejně jako jeho soupeřka Hillary Clintonová. Kdy se bývalá ministryně zahraničí s vedením tajných služeb setká, není zatím známo.

Konzultace se konaly v newyorských kancelářích FBI, v prostorách technicky zabezpečených pro předávání citlivých informací. Informace Trumpovi podávali pracovníci kanceláře šéfa bezpečnostních služeb. Týkaly se hlavních bezpečnostních hrozeb a světových krizí.

Témata:  Donald Trump FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy