Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump viní muslimy za teroristické útoky. Chrání jeden druhého, říká

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Miliardář a kandidát na prezidenta USA Donald Trump prohlásil, že muslimové nesou zodpovědnost za takové útoky, protože nedělají dost pro informovanost o podezřelých aktivitách extremistů. Také se domnívá, že se Britové v referendu vysloví pro brexit.

Favorit na republikánskou kandidaturu na prezidenta je protimuslimskými a protimigrantskými výroky proslulý.

"Chrání jeden druhého...musí se otevřít společnosti a informovat o těch špatných," prohlásil Trump k muslimům a  dodal, že muslimové v Británii a USA úmyslně ignorují podezřelé teroristy a uprchlíky, kteří plánují útoky.

Trump se vyjádřil kriticky i k tomu, že podezřelý z listopadových pařížských útoků Salah Abdeslam nalezl bezpečný úkryt v Bruselu, kde vyrostl. "Byl tam a každý z té čtvrti věděl, že tam je - nikdo ho nenahlásil," uvedl Trump v rozhovoru pro ITV.

Také se domnívá, že Britové se v červnovém referendu vysloví pro vystoupení z EU. Jako důvod vidí obavy z velkého počtu uprchlíků v Evropě. "S šílenstvím, které pokračuje kolem migrace... myslím, že Británie skončí mimo EU," prorokoval Trump.

Témata:  Donald Trump muslimové

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 15:01

Česko přijalo víc uprchlíků z Ukrajiny, než zvládá, myslí si většina Čechů

Podle nedávného průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) si většina lidí myslí, že Česká republika přijala více uprchlíků z Ukrajiny, než je schopna zvládnout. Tento názor sdílí 58 procent respondentů. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy