Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž zatčený v Braniborsku, kvůli podezření z chystaného atentátu, je na svobodě

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Eisenhüttenstadt - Německá policie propustila z vazby 27letého muže, který byl ve středu zatčen v Braniborsku pro podezření z přípravy teroristického útoku.

Braniborský premiér Dietmar Woidke ve středu tvrdil, že mladík chystal na konec srpna bombový útok ve městě Eisenhüttenstadt. Policisté ale neobjevili nic, co by tomu nasvědčovalo.

Podle deníku Tagesspiegel muž v minulosti přestoupil k islámu a byl považován za stoupence salafismu, tedy radikální formy tohoto náboženství, která volá po zavedení práva šaría.

Braniborský policejní prezident Hans-Jürgen Mörke pro čtvrteční vydání deníku Bild řekl, že u podezřelého se našlo sedm plakátů se symboly IS a že muž na internetu zveřejňoval své snímky s airsoftovou napodobeninou útočné pušky kalašnikov a s nápisy v arabštině.

Pyrotechnici ale při domovní prohlídce nalezli pouze nelegální dělobuchy dovezené z Polska. Kromě nich podle Mörkeho objevili maskovací oděv, plynovou masku a také marihuanu.

Témata:  Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy