Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turecká novinářka Asli Erdoganová prý podporuje terorismus, skončila ve vězení

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Istanbul – Známá turecká novinářka a spisovatelka Asli Erdoganová je ve vazbě. Zadržena byla také celá redakce listu Özgür Gündem. V tureckých vězení je podle agentury AP v současnosti kolem stovky novinářů a dalších pracovníků médií.

Erdoganová působila jako poradkyně a sloupkařka pro prokurdské periodikum Özgür Gündem. Vydávání tohoto listu soud v úterý zakázal kvůli údajné propagandě ve prospěch zakázané separatistické Strany kurdských pracujících (PKK).

Redakce listu byla podle agentury Reuters zadržena a vyslýchána, později však byli všichni novináři až na dva propuštěni. Erdoganová byla obviněna z členství v teroristické organizaci a z narušování národní jednoty a je ve vazbě v Istanbulu.

Příjmení Erdogan patří v Turecku k těm běžnějším a spisovatelka není v příbuzenském vztahu k tureckému prezidentovi Recepu Tayyipu Erdoganovi.

Témata:  Turecko soudy terorismus

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy