Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U hotelu v Thajsku vybuchla bomba

Bangkok
Bangkok
Foto: Pixabay

Bangkok - Neznámí pachatelé nastražili výbušniny do auta u hotelu na jihu Thajska. Exploze zabila nejméně jednoho člověka a 30 lidí utrpělo zranění.

Silná exploze vážně poškodila hotel Southern View v provincii Pattání. Obětí byla thajská civilistka (34). Podle lékařů není mezi zraněnými žádný cizinec.

Thajsko je převážně buddhistickou zemí, ale tři nejjižnější provincie jsou převážně muslimské. Povstalecký boj v této oblasti si od roku 2004 vyžádal více než 6000 obětí.

Separatistům připisují úřady i sérii atentátů, které 11. a 12. srpna v různých letoviscích a dalších místech jižního Thajska zabily čtyři osoby a desítky dalších, včetně cizinců, zranily.

Vzhledem k opakovaným teroristickým útokům separatistů na jihu Thajska MZV ČR důrazně varuje české občany před cestováním do provincií Yala, Pattani a Narathiwat. Určité riziko představuje cestování do ostatních pohraničních oblastí, kde čas od času dochází k ozbrojeným střetům.

Témata:  Thajsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy