Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německu došla trpělivost. Zavedlo nová pravidla pro migranty

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín – Německé regiony kolem Bodamského jezera připravily speciální kampaň, v rámci které chtějí bojovat proti sexuálním útokům ve veřejných bazénech. Pomocí dočasných tetování chtějí úřady na problematiku upozornit. Odmítají však, že by akce měla souvislost s velkým počtem příchozích migrantů.

Nová kampaň reaguje na zvyšující se počet sexuálních útoků v lázních a veřejných bazénech. Toto opatření přichází v době, kdy byl hlášený zvýšený počet útoků ze strany přistěhovalců, úřady ale odmítají, že by byla souvislost mezi kampaní a migranty.

„Modní" a „posilující" nalepovací tetování (foto zde) obsahuje nápis „jasné NE!" a je doplněno andělskými křídly a drápy, cituje server Breitbart z oficiálního vyjádření tvůrců kampaně. Zároveň se na stránkách uvádí, že jde o „dočasné tetování, které je možné použít na kůži a které znamená: Moje tělo patří mě!".

Dočasná tetování mají být rozdávána mezi mladými lidmi spolu s letáky, které obsahují informace o tom, jak se chovat v bazénu. Vše je součástí kampaně „Ne! Já ne!"

Barevné letáky upozorňují, že zatímco „plavání je skvělá zábava", existují „momenty, které nejsou vůbec vtipné a jsou prostě špatné!" Brožura varuje mladé lidi, aby si dávali pozor na osahávání, pokusy o svlékání plavek druhým a natáčení lidí v šatnách.

Veronika Wascher-Göggerleová, která zahájila kampaň, řekla: „Myslím, že mnoho dívek je nejistých. Co je normální každodenní vzájemná interakce a co by nemělo být dovoleno a musí být hlášeno?" Dodala, že u bazénů jsou jasné ilustrace, které by měly napovědět.

Wascher-Göggerleová popřela, že by kampaň byla odpovědí na množící se sexuální útoky v Německu, které mnozí přičítají migrační krizi. „Nejsme si vědomi zvýšení počtu útoků. Ve skutečnosti je to tak, že jsou problémy v každé společnosti, a nelze je ignorovat, ale je třeba je znovu a znovu řešit," vysvětluje Wascher-Göggerleová, tamní komisařka pro otázky žen a rodiny.

Joachim Heuser z Německého asociace koupání také zdůraznil, že neexistuje žádná souvislost mezi touto preventivní kampaní a migrační vlnou. Tvrdil, že v oblasti sexuálních útoků v bazénech nepřišla kvůli migrační vlně žádná změna. Vzhledem k nedostatku zkušeností migrantů s plaváním prý za větší problém považuje otázky týkající se odhadu hloubky vody, přístupu ke správným plavkám a jejich neschopnosti plavat.

Policejní zprávy, které unikly minulý měsíc, odhalily, že došlo k „velkému nárůstu" počtu případů znásilnění a sexuálního zneužívání dětí v německých bazénech. V materiálu také stálo, že „pachatelé jsou z větší části přistěhovalci".

Témata:  Německo koupaliště sexuální obtěžování

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy