Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf společnosti Virgin Richard Branson měl těžkou nehodu na kole

Nehody cyklistů
Nehody cyklistů
Foto: Pixabay

Londýn - Šéf britského koncernu Virgin Richard Branson přežil vážnou cyklistickou nehodu, při níž ve velké rychlosti přeletěl přes řídítka svého kola.

Miliardář plánující výpravy do vesmíru nezvládl řízení bicyklu během dovolené na britských Panenských ostrovech, kde mu podle jeho slov zachránila život pouze cyklistická helma. S nehodou se svěřil na svém twitterovém účtu.

Když tento týden projížděl se svými dvěma dětmi po jednom z ostrovů v Karibiku, najel prý velmi rychle na terénní nerovnost a přeletěl na betonovou cestu poblíž skalního srázu.

"Byl jsem vymrštěn přes řídítka a před očima mi doslova proběhl celý život. Vážně jsem si myslel, že umřu," popsal pád šestašedesátiletý podnikatel a dobrodruh. Jeho kolo prý spadlo ze srázu.

Za svůj život vděčí helmě, která ochránila jeho hlavu, uvedl. Nehodu odnesl pouze rozbitou tváří, natrženou šlachou a pohmožděninami na několika místech těla.

Témata:  nehody cyklistů Richard Branson

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 14:22

Španělský premiér Pedro Sánchez zvažuje rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy