reklama

Žena, která byla v letadle se svou rodinou přímo nad křídlem u poškozeného motoru, popsala leteckou nehodu pro portál Koco takto: "Ozvala se ohromná exploze. Z motoru se chvíli kouřilo a pak nic. Viděla jsem zbytky motoru, jak vlají ve větru."

Pilot s poškozeným strojem začal okamžitě klesat směrem k nejbližšímu letišti, celé letadlo se třáslo, při sestupu se uvolnily dýchací masky. "Někteří lidé začali křičet a plakat," popsala žena.

Jakmile se letadlo stabilizovalo, jeden z pilotů přišel pasažéry uklidnit a sdělil jim, že přišli o jeden motor. Podle Federálního úřadu pro letectví se jednalo o Boeing 737, který má na každém křídle jeden motor.

Letadlo bezpečně doletělo až na letiště v Pensacole, 99 cestujících a členové posádky vyvázli bez zranění. "Posádka jednala profesionálně. Byli úžasní. Jsme naživu jen díky pilotovi," komentovala pro Koco svědkyně.

Podle vyjádření společnosti Southwest airlines se jednalo o kritickou závadu na motoru. Celá nehoda bude vyšetřena Národní komisí pro bezpečný transport.