Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostrý vzkaz německým muslimům: Vy si říkáte věřící, my vám říkáme vetřelci

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Schwerin – Zatím neznámí pachatelé zazdili vchod do mešity v severovýchodním Německu a přilepili na ni rasistické letáky. Informuje o tom server The Local.

Policie v Meklenbursku-Předním Pomořansku zahájila vyšetřování poté, co neznámí lidí postavili 1 metr vysokou zeď přímo ve dveřích mešity, která je v současné době ve výstavbě. Podle policejní zprávy k činu došlo ráno 26. srpna.

Podle televizní stanice NDR policie vyšetřuje hned dva trestné činy - poškození majetku a podněcování k nenávisti. Jeden z letáků, které se objevily také na Facebooku, říká: „Sami se nazýváte věřícími. My vám říkáme vetřelci."

Kromě toho pachatelé na své stavební dílo vyvěsili údajné citace slov tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, který měl říci: „Mešity jsou naše kasárny, minarety naše bajonety, věřící naši vojáci."

Počet trestných činů z nenávisti napříč celým Německem dramaticky vzrostl v roce 2015 poté, co Německo přijalo velká počet uprchlíků. Nedávná studie také ukazuje, že se v zemi šíří islamofobie.

Témata:  Německo muslimové Islám

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy