Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Likvidace politiků? KLDR prý popravila místopředsedu vlády, tvrdí Soul

Jižní Korea, ilustrační foto
Jižní Korea, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Soul - Jihokorejské úřady tvrdí, že KLDR popravila místopředsedu vlády pro vzdělání. Pchjongjang zprávy o likvidacích politiků nepotvrzuje. Další dva vysoce postavení činitelé stalinistického režimu pak dostali výstrahu v podobě důtky.

Vládě se podařilo potvrdit popravu severokorejského představitele Kim Jong-čina "prostřednictvím různých kanálů", sdělil mluvčí jihokorejského ministerstva pro sjednocení. Další podrobnosti ale nesdělil. Poprava zastřelením se měla uskutečnit v červenci.

Jestliže se tyto zprávy potvrdí, znamenalo by to, že severokorejský vůdce Kim Čong-un přikročil k nové sérii opatření, která mají za cíl udržet poslušnost jeho nejbližších spolupracovníků, poznamenala agentura Reuters.

Kim Čong-un stojí v čele KLDR od roku 2011 a podle Jižní Koreje od té doby nechal zlikvidovat na 70 představitelů státu.

Témata:  Severní Korea popravy Jižní Korea

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy