Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bagdádem otřásla mohutná exploze, nejméně jeden mrtvý

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Bagdád - Irácká metropole dnes ráno zažila další teroristický útok. Při mohutné explozi zahynul jeden člověk a devět jich utrpělo zranění.

Příčina exploze zatím není známa. Šíitské čtvrti irácké metropole jsou ale často svědky bombových útoků páchaných příslušníky radikální sunnitské organizace Islámský stát (IS).

K dnešnímu výbuchu došlo v centru Bagdádu nedaleko místa v převážně šíitské čtvrti Báb Šarkí, kde se shromáždila skupina dělníků.

V pátek na fotbalovém zápase ve městě Iskandaríja jižně od Bagdádu usmrtil sebevražedný atentátník téměř tři desítky lidí a dalších 60 osob zranil. Většina z obětí byly děti do 16 let. K atentátu se přihlásil IS.

Témata:  Irák teroristické útoky v Iráku Islámský stát exploze

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy