Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Baterie nových telefonů značky Samsung mohou explodovat, firma je prý stáhne, Nemáte ho taky?

Mobily, ilustrační fotografie
Mobily, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Soul - Samsung Electronics stahuje z trhu své nejnovější chytré telefony Galaxy Note 7, důvodem jsou zprávy o vznícení několika těchto přístrojů. Mobily si mohou vyměnit i zákazníci v ČR.

Jihokorejský výrobce elektroniky začal model Galaxy Note 7 prodávat v Jižní Koreji, USA a v některých dalších zemích teprve minulý měsíc.

Samsung uvedl, že nyní připraví výměnu všech přístrojů dodaných do prodejen i prodaných zákazníkům za nové. V Jižní Koreji začne výměna 19. září. Firma nesdělila, o kolik přístrojů půjde.

Podle největšího jihokorejského mobilního operátora SK Telecom se v zemi dosud prodalo kolem 400.000 těchto přístrojů. Samsung uvedl, že jejich prodej zahájil už v desítce zemí, celkem jich podle agentury AP prodal přes milion a vyrobil 2,5 milionu.

Vyměnit si telefon mohou zákazníci i v Česku v takzvaných servisních centrech, řekl ČTK mluvčí společnosti Jiří Janeček. Lidé v nich mohou požádat o výměnu baterie, až budou nové dodávky k dispozici. Pro bližší informace mohou zákazníci kontaktovat bezplatnou linku 800 726 786.

Firma tento týden odložila dodávky nejnovějších telefonů do jihokorejských prodejen, aby prověřila jejich kvalitu. Učinila tak po zprávách, podle nichž baterie u některých verzí tohoto přístroje při nabíjení vybuchly a vznítily se.

Samsung dnes sdělil, že potvrdil 35 takovýchto případů, zprávy o zraněních v důsledku explozí ale nemá. Podle firmy šlo o "drobný problém" u baterií jednoho ze dvou dodavatelů, kterého ale firma nejmenovala.

Samsung předpokládá, že problém s dodávkami nových telefonů na trh vyřeší během dvou týdnů. Problém se netýká Číny, kde firma zahájila prodej Galaxy Note 7 ve čtvrtek a kde tyto přístroje používají odlišnou baterii.

Témata:  Samsung mobily

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy