Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Turistka na dovolené v Řecku oslepla, zřejmě požila metanol

Bar
Bar
Foto: Pixmac

Atény - Poměrně často se objevují případy, kdy se někdo pokusí mladé ženy zneužít, protože jim předtím něco nasypal do pití. Mladá turistka na řeckém Zakynthosu zažila něco podobného. Nepřišla ovšem o nevinnost, ale o zrak.

Dvacetiletá Britka Hannah Powellová trávila obyčejnou dovolenou na řeckém ostrově a čas v letovisku Laganas si krátila i popíjením v místních barech.

Při jednom takovém večírku se ovšem muselo přihodit něco hrozného. Následující dva dny se sice Hannah cítila normálně, ale pak se vzbudila a zjistila, že oslepla.

Místní média mají jasno - někdo Hannah drinky říznul levným alkoholem, který ovšem nejspíš nebyl čistý, ale plný metanolu. Proto ta ztráta zraku.

Hannah už leží v nemocnici týden, zatímco lékaři dělají stále další a další testy. Jediné, co může mladou turistku utěšovat, je fakt, že za ní přiletěli z Británie oba rodiče, aby byli dceři po boku.

Podle Daily Mailu sice lékaři hlásí pokroky, stále však není jasné, zda poškození ženina zraku a ledvin nebude trvalé. Vedoucí lékař Dimitris Goumenos se navíc svěřil, že takhle rozsáhlé poškození mohlo způsobit i něco jiného než jen otrava metanolem.

Témata:  dovolená metylalkohol alkohol

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy