Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čínský prezident Si Ťin-pching má rád ruskou zmrzlinu. Od Putina dostal celou krabici

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Chang-čou (Čína) - Ruský prezident nepřijel na jednání se svým čínským protějškem s prázdnou. Si Ťin-pching si rád pochutnává na zmrzlině, šéf Kremlu mu proto přivezl hned celou krabici.

"Slíbil jsem vám zmrzlinu přivézt - a vzal jsem celou krabici," řekl Putin na úvod dnešní dvoustranné schůzky v rezidenci čínského prezidenta.

"Při každé cestě do Ruska vždy prosím, aby mi koupili ruskou zmrzlinu a pak ji doma jíme. Máte lepší smetanu, a proto je vaše zmrzlina mimořádně dobrá. Já ji miluji. Děkuji za laskavost," prohlásil Si.

Není známo, jakou příchuť měla zmrzlina pro čínského vůdce. Klasickou ruskou zmrzlinu ale představuje "plombir", čili smetanová se zvláště vysokým obsahem mléčného tuku.

Podle ruských novinářů si čínští podnikatelé na ekonomickém fóru ve Vladivostoku stěžovali, že ruskou zmrzlinu doma neseženou.

Témata:  Vladimír Putin Si Ťin-pching 1 zmrzlina

Aktuálně se děje

3. května 2024 8:51

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje, tvrdí USA

Rusko tajně dodává rafinovanou ropu do Severní Koreje v množství, které pravděpodobně přesahuje limit stanovený Radou bezpečnosti OSN. Uvedl to mluvčí Rady Bílého domu pro národní bezpečnost John Kirby. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy