Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cizinci v Essenu obtěžovali a osahávali ženy, pachatelé jsou prý migranti z Afriky

Policie Německo
Policie Německo
Foto: INT

Essen – Německá policie pátrá po migrantech, kteří měli v pátek na hudebním festivalu v Essenu sexuálně obtěžovat ženy. Podle zahraničních médií útoky až nápadně připomínaly dění o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem.

Přistěhovalci měli podle serveru Express osahávat hned několik žen. Policie mluví o tom, že se čtyři oběti již přihlásily a podaly stížnost, podle úřadů jde ale zřejmě jen o „špičku ledovce". Akce se totiž zúčastnilo asi 20 tisíc lidí, je proto možné, že další útoky ještě budou ohlášeny s odstupem času.

Policie problémy očekával a chtěla jim předcházet, na festivalu se proto pohybovaly posílené policejní hlídky. Policie uvedla, že oběti byly napadeny ve třech částech města muži, kteří podle všeho pochází ze severní Afriky. Útočit měli ve skupinách po čtyřech až šesti, ženy údajně osahávali po celém těle.

Po většině útočníků policie pátrá, několik podezřelých už zadržela. K výslechu byli předvedeni dva mladíci (16) a muž (46), všichni ale byli posléze propuštěni. Policejní mluvčí Peter Elke k tomu uvedl: „Díky přítomnosti policie na místě jsme mohli okamžitě identifikovat a zadržet několik podezřelých útočníků."

Všichni podezřelí jsou podle něj přistěhovalci nebo pochází z přistěhovaleckých skupin. „Musíme stanovit sled událostí, proto hledáme svědky, kteří nám mohou poskytnout informace," dodal mluvčí.

Festival pokračuje i v neděli a skončí v pondělí večer. Organizátoři přislíbili, že budou spolupracovat s policií, aby byla ženám zajištěna větší bezpečnost zejména večer, kdy padne tma a kdy hrají kapely a lidé procházejí mezi stánky s jídlem, akrobaty a pouličními umělci.

Témata:  Německo krimi

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy