Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Policie chytala obřího krokodýla

Obří krokodýl terorizoval okolí, při odchytu málem utekl
Obří krokodýl terorizoval okolí, při odchytu málem utekl
Foto: YouTube

Sydney - Krokodýla dlouhého 4,33 metru odchytila policie v Austrálii. Predátor napadal dobytek u nedaleké farmy a podle policie představoval nebezpečí i pro lidi.

Odchyt krokodýlů je v Austrálii běžnou záležitostí, v tomhle případě se nejednalo o nic jednoduchého. Obří plaz, který napadal krávy v Severním teritoriu, měřil úctyhodných 4,33 metru. Policisté nastražili velkou klec do vody a čekali, až se predátor chytí.

Krokodýla opatrně vytáhli ven na laně. Po úspěšném naložení na automobil plaz putoval na místní krokodýlí farmu, kde bude pravděpodobně zařazen do jejich rozmnožovacího programu.

"Vytahování z klece ve vodě bylo trochu nestandardní, byl tam omezený prostor," řekl policista Mark Berry australským médiím. "Málem se mu podařilo uniknout, ale nakonec jsme ho chytili," dodal.

Past zatím zůstala na stejném místě, protože majitelé farmy, na které krokodýl lovil krávy, mají podezření, že jejich dobytek zabíjí ještě jeden obrovský krokodýl.

Témata:  krokodýli Austrálie

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy