Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump není schopen zastávat úřad prezidenta, má praštěné názory, zopakoval Obama

Barack Obama, prezident USA
Barack Obama, prezident USA
Foto: Pete Souza

Vientiane (Laos) - Šéf Bílého domu Barack Obama při své návštěvě Laosu dnes zopakoval svá dřívější slova, že kandidát republikánů Donald Trump není schopen zastávat úřad prezidenta USA.

Trump nedávno kritizoval Obamu, že vůči Číně vystupuje jako slabý politik, což se podle něj projevilo ponižujícím přijetím Obamy při příletu do Číny na jeho součastné asijské cestě.

V Laosu, kde Obama svůj devítidenní asijský pobyt končí, dnes prezident vyjádřil přesvědčení, že diplomacie je "vážná věc" a že Trumpovy názory jsou často "protichůdné, či přímo praštěné".

Obama se v Laosu zúčastnil summitu USA - Sdružení zemí jihovýchodní Asie (ASEAN). Na závěrečné tiskové konferenci hovořil také o Guantánamu a prohlásil, že stále usiluje o jeho uzavření před svým odchodem z funkce. Věznice byla otevřena pro osoby podezírané z terorismu, avšak podle Obamy se z ní stalo náborové centrum teroristických organizací.

Témata:  Barack Obama Donald Trump Laos

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy