Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidát na prezidenta USA Johnson se pořádně znemožnil

Vlajka USA
Vlajka USA
Foto: Pixabay

Washington - Libertariánský kandidát na post prezidenta USA Gary Johnson prokázal značnou míru neznalosti o situaci na Blízkém východě. Vůbec netušil, že v Sýrii existuje město Halab (Aleppo).

"Co byste dělal, pokud byste byl zvolen, s Aleppem?" zeptal se novinář na osud největšího syrského města, jehož jméno se prakticky denně objevuje v novinách. "Aleppo. Co je Aleppo?" zeptal se Johnson. "Žertujete?" opáčil překvapený moderátor. "Nikoli," odpověděl Johnson.

Po vysvětlení, že jde o syrské válečné město a epicentrum uprchlické krize, si Johnson vzpomněl. "Aha, už to mám. Mám to," prohlásil.

Epizoda vyvolala posměch na sociálních sítích a podle agentury Reuters i spekulace, zda v jejím důsledku Johnsonova volební kampaň definitivně neskončila. V pozdějším prohlášení libertariánský kandidát uvedl, že je "jen člověk". Domníval se prý, že jde o zkratku, nikoli o jméno města. "Můžu znát všechna města v Sýrii? Nemůžu," konstatoval v prohlášení.

Při posledních volbách v roce 2012 získal zhruba jedno procento hlasů, nyní by mu podle posledního průzkumu odevzdalo hlas 8,6 procenta voličů.

Témata:  USA Sýrie Gary Johnson

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy