Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko a Spojené státy vytvoří koordinační středisko náletů proti islamistům

Bojová letka RF v Sýrii
Bojová letka RF v Sýrii
Foto: mil.ru

Damašek/Moskva - Rusko a Spojené státy vytvoří koordinační středisko, které se bude zabývat cíli ruských a koaličních náletů proti islamistům a teroristům v Sýrii.

Dnes to podle agentury Reuters oznámilo ruské ministerstvo obrany. V Sýrii má dnes v 18:00 SELČ začít platit příměří mezi režimem prezidenta Bašára Asada a mezinárodně uznanou opozicí, součástí dohody však nejsou teroristická a radikální hnutí, jako je například Islámský stát.

Rusko dnes v této souvislosti uvedlo, že bude nadále podnikat nálety proti Islámskému státu a také proti někdejší frontě An-Nusra, která se nyní nazývá Frontou dobytí Sýrie.

Moskva také vyzvala Syrskou svobodnou armádu, která je součástí dohody o klidu zbraní, aby přestala s bojovými akcemi proti Kurdům. Ti jsou významnou silou v boji proti IS.

Témata:  Ruská armáda USA Sýrie Rusko ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy