Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud poslal za mříže Němce, kteří podpálili ubytovnu pro migranty

Věznice
Věznice
Foto: Pixabay

Hagen (Německo) - Německý soud poslal na šest a na pět let do vězení dva muže, kteří loni v říjnu podpálili ubytovnu pro uprchlíky v Alteně v Severním Porýní-Vestfálsku.

Oba muže shledal vinným ze žhářství, odmítl ale stanovisko prokuratury, že se dvojice pokusila o několikanásobnou vraždu. Informovala o tom agentura DPA. Rozsudek není pravomocný a zatím není jasné, zda se některá ze stran odvolá.

Hlavním viníkem byl podle soudu šestadvacetiletý profesionální hasič, který si nepřál, aby se do blízkosti jeho bydliště nastěhovali uprchlíci. Podle obžaloby mu dokonce jeho přítelkyně vyhrožovala, že se odstěhuje ze společné domácnosti, pokud u domu začne fungovat ubytovna. Muž se proto rozhodl zbavit se zařízení pro běžence.

Loni v říjnu se společně s o rok mladším kamarádem vkradl do ubytovny, rozlil v jejím podkroví benzin a zapálil ho. Poté z budovy oba muži utekli, ale předtím ještě utěsnili vstupy na půdu.

Prokuratura považovala utěsnění vstupů za pokus o ublížení ubytovaným běžencům nebo o jejich usmrcení.

Témata:  Německo soudy věznice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy