Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bizarní nehoda: I tohle se vám může stát, když si budete hrát s mobilem na záchodě

Placení mobilem
Placení mobilem
Foto: Ogilvy Public Relations

Peking - O tom, že se nevyplatí hrát si s telefonem na záchodě, se přesvědčil muž z čínské provincie Guangdong. Ten strávil celou noc zoufalým voláním o pomoc poté, co se mu zasekla ruka v odpadní trubce, když se snažil vylovit mobil z mísy. Až ráno ho uslyšel soused a zavolal záchranáře.

Muž se kolem druhé ranní probudil a šel na záchod, uvádí portál Peoples Daily Online. I on během pobytu na záchodě používal mobil, který mu ale upadl do mísy. Když se ho snažil vylovit, zasekla se mu v záchodě ruka a tak mu nezbylo, než volat o pomoc.

Protože žil muž sám, dovolal se pomoci až po dlouhých třech hodinách, kdy se nemohl ani pohnout. Soused, který ho po páté hodině uslyšel, okamžitě zavolal hasiče. Ti, aby muže osvobodili, museli rozbít mísu a zoufalému muži nateklou ruku z potrubí vytáhnout.

Zpráva obletěla svět a rozpoutala divokou diskuzi. "To, čeho se nejvíc bojím, se mu stalo. Rychle se zotav," přeje jeden z diskutujících uživatelů portálu Weibo.

Podle Peoples Daily Online dochází k podobným případům stále častěji. Hasiči museli v nedávné době zasahovat už 5 krát. Podle jednoho z hasičů je velice snadné dostat ruku dovnitř, protože je keramická mísa velice hladká, jakmile se ale dostane k zakřiveným trubkám, ruka se zachytí o stěnu a nejde vytáhnout ven.

"V případě nutnosti použijte k vytažení věci nějaký jiný předmět. Pokud to nejde, raději zavolejte odbornou pomoc," uvedl pro Peoples Daily Online jeden z hasičů.

Témata:  Čína mobily kuriozity

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy