Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zakažte burky a zaražte migraci. Průzkum ukázal, co Němci chtějí

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Berlín - Dosavadní vstřícnost Němců k muslimům a uprchlíkům vzala za své, ukázal nový průzkum. Čtyři z pěti Němců jsou pro zákaz nošení burek a větřina si také přeje stanovení maximální roční hranice pro přijímání běženců.

Pro zákaz burek se vyslovilo 80,8 procenta z 2000 respondentů, proti zákazu jen každý desátý. Němečtí politici uvažují jen o částečném zákazu, který by se vztahoval například na návštěvu některých úřadů.

Roční hranici ve výši 200.000 uprchlíků, které by Německo mělo maximálně přijímat, požaduje 62,7 procenta občanů, proti je jich 23,6 procenta. Stanovení dvousettisícové hranice, kterou z vládních stran požaduje bavorská CSU, ale není pravděpodobné. Proti jsou jak křesťanští, tak sociální demokraté, podle některých odborníků by navíc byla neústavní.

Průzkum Bildu také ukázal, že se téměř dvě třetiny Němců (63,2 procenta) staví proti liberalizaci vízového režimu s Tureckem.

Témata:  Německo muslimové uprchlíci

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 10:28

V noci Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny

V noci na dnešek Rusové provedli útoky na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny, což způsobilo poškození zařízení a zranění alespoň jednoho pracovníka. Oznámil to podle ukrajinských médií ministr energetiky Herman Haluščenko. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy