Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rakousko začalo budovat plot proti uprchlíkům na hranici s Maďarskem

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň - Rakousko začalo budovat plot pro zastavení migrantů, kteří by do země přicházeli z Maďarska. Dnes byly ke stavbě položeny základy.

Základy pro plot vznikají u města Nickelsdorf podél zhruba 1,8 kilometru dlouhého úseku rakousko-maďarské hranice. Dělníci zapouštějí do země kolmé trubky, takzvané zemní kotvy, na kterých by bylo možné rychle vztyčit nadzemní tyče plotu.

V místech, kde vznikají základy pro plot, loni na podzim přicházely do Rakouska stovky tisíc migrantů, kteří do střední Evropy přišli po takzvané balkánské cestě a z nichž velká část směřovala dál do Německa.

Vídeň, která se zpočátku stavěla k příchodu uprchlíků vstřícně, za poslední rok změnila svůj postoj. V Rakousku loni požádalo o azyl zhruba 90.000 lidí. Pro letošní rok země určila horní hranici 37.500 žadatelů o azyl, do konce srpna podalo žádost 26.400 lidí.

Témata:  Rakousko uprchlíci Maďarsko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy