reklama

Na internetu se objevily poměrně brutální závěry zachycující rvačku na dětském hřišti. Do ní se podle svědků zapojilo až 100 dětí, některým přitom bylo jen 11 let, nejstarším pak bylo podle policie 18 let. Ozbrojeni noži a pálkami se vrhli na černošského chlapce. K útoku došlo podle serveru Daily Mail v pondělí odpoledne.

Zdroj: YouTube

Na místo musela dorazit policie, která zadržela šest lidí, dva lidé skončili se zraněními v nemocnici. Podle policie ale nejsou v ohrožení života. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že šlo o potyčku mezi konkurenčními skupinami z oblasti Northumberland Heath Bexley v jihovýchodním Londýně.

Video zachycuje útok na jednoho chlapce, který leží na zemi a není schopen vstát. Ostatní do něj kopou a bijí ho baseballovými pálkami. Na pomoc mu přispěchá žena, která se rozzuřenou skupinu pokouší odehnat.

„Vyrojila se velká skupina 20 až 30 chlapců, kteří obklopili další dítě u parkoviště u hřiště. Pak křik zesílil a bylo jasné, že někoho bijí," popisuje svědek. „Moje přítelkyně byla v parku s naším psem a viděla černého chlapce celého od krve, dokonce mu tekla z očí a nosu, byla s ním policie. Vrtulník tu létal asi dvě hodiny," dodal svědek.

Další svědek popsal dění jako „blázinec", který tamní obyvatelé nedokázali zastavit. Podle něj se do rvačky zapojilo až 100 dětí, některé prý měly i nože. Další svědek pak uvedl, že si chlapci z nedalekého staveniště přinesli betonové tvárnice, které použili jako zbraně. „Bylo to děsivé. Byli to v podstatě školáci, měli uniformy a na hlavě kapuce, spousta z nich měla zakryté tváře. Někteří měli nože a pálky a kdo ví co ještě, " dodal svědek.

Policie uvedla, že informaci o šarvátce dostala před šestou hodinou odpoledne, na místo vyjely desítky policistů, několik aut a dokonce i vrtulník.