Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruský advokát kritizoval korupci, komora ho vyhodila

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Mokva - Známý právník Igor Trunov se na nedávné tiskové konferenci zmínil korupci v řadách ruských obhájců. Neměl to dělat. Advokátní komora ho za trest vyškrtla ze svého seznamu.

Trunov poukázal na údajné úplatkářství v advokátském sboru. Advokáti podle něj často jen zprostředkují úplatky mezi policií a obviněnými. "Soudy se do záležitostí advokatury nemají vměšovat, ale perspektiva je špatná. Evropský soud pro lidská práva je jediná instance, která to může řešit," řekl novinářům Trunov. Advokátní komora jeho slova považuje za urážku.

Trunov je šéfem politické strany Demokratické právní Rusko a šéfem ruského Svazu advokátů. Zastupoval mimo jiné poškozené v kauze tragické havárie letadla v Jaroslavli.

Působil i v kauze teroristického útoku na moskevském letišti Domodědovo z roku 2011 nebo teroristického útoku na ruské letadlo nad Sinajským poloostrovem v říjnu 2015.

Témata:  Rusko soudy korupce

Aktuálně se děje

10. května 2024 8:44

Německo zvažuje proti Izraeli stejné kroky jako USA

Německý ministr obrany Boris Pistorius uvedl, že Berlín zvažuje podobné kroky jako Spojené státy, které pohrozily zastavením dodávek zbraní Izraeli, pokud by izraelské jednotky začaly s rozsáhlou operací ve městě Rafah na jihu palestinského Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy