Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslim kvůli počasí zbil cestující a vyházel je do moře

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Madrid – Tento týden začal na jihu Španělska soudní proces s muslimským kapitánem, který přinutil křesťanské cestující vyskočit z jeho lodi. Podle státních zástupců bylo jeho motivem právě odlišné náboženství.

Kapitán původem z Kamerunu podle státního zástupce zavraždil šest cestujících, které donutil vyskočit z lodi na cestě z Maroka do Španělska. Důvodem mělo být to, že cestující byli křesťané. Proti muslimskému muži, který byl v soudních dokumentech identifikován jako Alain N. B, vypovídalo u soudu 29 přeživších.

Podle nich muslim přinutil šest mužů vyskočit z lodi do rozbouřeného moře, čímž jim způsobil jistou smrt. K činu mělo dojít na námořní křižovatce mezi severním Marokem a jižním Španělskem, píše Daily Mail.

Kapitán a jeho první důstojník prý věřili, že se počasí zhorší pokaždé, když se křesťané modlí. Na nigerijského pastora, který byl na lodi, proto podle svědků zaútočili kusem prkna a zbili jeji. Pak jej zraněného hodili přes palubu. Pak stejně naložili s dalšími pěti křesťany. První důstojník Alaina N. B zemřel dříve, než mohl stanout před soudem.

Státní zástupce uvedl, že si „kapitán byl vědom, že oběti nemohou přežít a že buď utonou, zemřou zimou nebo podlehnou následkům zranění, která utrpěly". Objeveno bylo tělo pouze jedné oběti.

Obžaloba pro kapitána žádá za každou oběť patnáctiletý trest. Pokud se soudu podaří prokázat jeho vinu, může tedy dostat až devadesátiletý trest. Přitěžujícím faktorem pak podle státního zástupce je jeho údajná „náboženská motivace".

Záchranářům se tehdy podařilo zachránit 29 cestujících, kteří pocházeli ze subsaharské Afriky. Nejméně jednadvacet lidí, mezi nimi i 7 dětí, však zahynulo. Každá osob přitom za cestu musela zaplatit 1500 eur.

Témata:  uprchlíci muslimové křesťanství

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy