Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Pilota srazilo letadlo, málem přišel o život

Havárie na Formula 1 Race Gold. Pilot naštěstí přežil
Havárie na Formula 1 Race Gold. Pilot naštěstí přežil
Foto: YouTube

Reno (USA) - O tom že letecké sporty jsou nebezpečné snad nikdo nepochybuje. Zranit se při nich ale můžete i ve chvíli, kdy jste ještě neopustili zemi. Své o tom ví finalisté leteckého závodu Formula 1 Race Gold.

Nevadské letiště Reno Stead Airport se v neděli stalo dějištěm finále prestižní letecké soutěže Formula 1 Race Gold. Ačkoliv jeho účastníci nejsou žádní nováčci, nehody se mohou stát i profesionálům, jak dokládá následující video.

Na startovací ploše se seřadila ke startu čtyři letadla. Jedno z nich ale začalo vykazovat technické problémy a jeho pilot proto signalizoval dispečerům a poblíž stojícím pořadatelům, že neodstartuje. Poté vyčkával, až ho i se strojem vytlačí z dráhy.

Chyba v komunikaci mezi ostatními pořadateli ale zapříčinila, že ostatní tři letadla začala startovat. A jedno z nich se tomu na zábarech nedokázalo vyhnout.

Srážka se naštěstí obešla bez obětí na životech. Přesto pilot nefunkčního letadla nevyvázl bez zranění. Prudký náraz mu zlomil ruku. "Řekl jsem to už mnohokrát a řeknu to znovu. Vše co děláme je riskantní. Přišel jsem o další ze svých devíti životů. Na co byste jich měli mít devět, když je nepoužíváte?" napsa v popisku videa zraněný pilot.

Témata:  letectví a letadla letecké nehody letecká akrobacie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy