Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neuvěřitelné: Chlapec přežil sám v lese na Sibiři

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Jen těžko uveřitelný případ se stal v Rusku. Malý chlapec přežil tři dny a noci v odlehlé oblasti Sibiře, ačkoli měl na sobě jen lehké oblečení a k jídlu pouze čokoládovou tyčinku.

Cerin Dopčut (3) zmizel z vesnice Chut v Tuvské republice při hranicích Ruska s Mongolskem v neděli, když ho hlídala jeho prababička (75). Podle BBC je možné, že následoval štěně, se kterým si hrál.

Po dítěti bylo vyhlášeno pátrání, do něhož se zapojili vesničané, policisté i vrtulník. Po 72 hodinách chlapce nalezl jeho strýc, jehož hlas dítě poznalo. Hoch byl unavený a vyhladovělý, ale jinak v dobrém zdravotním stavu. První, co ho zajímalo, bylo jeho oblíbené autíčko.

Záchranáři ocenili, že si hoch vybral v lese suché místo pod velkým stromem, mezi jehož kořeny spal. List Siberian Times přirovnal hocha k hlavnímu hrdinovi Knihy džunglí Mauglímu.

Jak uvedl server Tuva-Online, hrozila chlapci spousta nebezpečí. V oblasti, kde zmizel, žijí vlci a medvědi. Jsou zde také divoké řeky a chladné počasí. "Situace byla velmi nebezpečná. Řeka Mynas je velmi rychlá a studená. Kdyby do ní spadlo malé dítě, byla by to jeho smrt," řekl představitel místního úřadu pro mimořádné situace Ajas Saryglar.

Témata:  Rusko děti Sibiř

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy