Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Charlotte vypukla další demonstrace proti policejnímu násilí

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Charlotte (USA) - Ve městě Charlotte v americkém státě Severní Karolína se v pátek večer opět konala demonstrace proti policejnímu násilí vůči černochům.

Protestní pochod měl ale klidný průběh, informovala agentura AP. Ve městě vládne napětí od smrti třiačtyřicetiletého černocha Keitha Lamonta Scotta, jehož zastřelil rovněž černošský policista.

Počátkem týdne protesty provázely násilnosti, které si vyžádaly mnoho zraněných. Následkem toho byl vyhlášen zákaz nočního vycházení.

Desítky demonstrantů v pátek po setmění vyšly do ulic s požadavkem, aby policie zveřejnila videozáznamy z kamer, které mají zasahující policisté upevněné na uniformě. Podle nich se tak jasněji ukáže, co se ve skutečnosti dělo.

Policie tvrdí, že Scott byl ozbrojený a policisty ohrožoval. Řada svědků, včetně jeho manželky, která byla na místě činu a zásah natáčela na mobilní telefon, to popírají.

Témata:  zabití černochů americkými policisty policie USA USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy