Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Trapas při přivítání? Britský princ George nepodal Trudeauovi ruku

Princ George nepodal Trudeauovi ruku
Princ George nepodal Trudeauovi ruku
Foto: YouTube

Victoria (Kanada) - Britský princ William s manželkou Kate jsou od soboty na týdenní návštěvě Kanady. Přijeli spolu poprvé po pěti letech a vzali s sebou také obě své děti.

Po přistání ve Victorii na západě Kanady je přivítal mimo jiné kanadský premiér Justin Trudeau. Tomu na letištní ploše dal košem tříletý princ George, když v rozpacích, ale s rozhodností si s ním odmítl podat ruku.

Dítě, které vedl jeho tatínek, se ostatně více zajímalo o přistání vrtulníku než o nějaké oficiální ceremonie. Nejsledovanější pár britské monarchie se poté přesunul do svého královského sídla, odkud se pak odjel po vyčerpávajícím letu zúčastnit oficiálního přijetí, tentokrát již bez dětí. Pro roční Charlotte jde o první cestu do zahraničí. Podle Kate byly před cestou děti nadšeny představou spaní v letadle.

Trudeau v uvítací řeči projevil pro rodinu pochopení, když vzácné návštěvě řekl, že jejich nynější cesta do Kanady bude úplně jiná. "Dovolte, abych vás z vlastní zkušenosti varoval, že dostat děti do letadla po návštěvě našeho krásného západního pobřeží bude opravdu hodně náročné," dodal s úsměvem. Trudeau má sám tři děti.

Témata:  Justin Trudeau princ William Vévodkyně Kate

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 9:32

Izrael podnikl útok na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy