Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do ulic v Charlotte opět vyšli demonstranti. Žádají zveřejnění celého videa

Policie USA
Policie USA
Foto: Pixabay

Charlotte - Ani v neděli večer nebyl v americkém městě Charlotte klid, byť do ulic vyšlo méně protestujících než v minulých dnech. Stovky demonstrantů žádaly, aby policie odhalila celý videozáznam úterního incidentu, při němž byl zastřelen černoch Keith Lamont Scott (43).

Demonstrace se od Scottovy smrti konají v ulicích Charlotte každý den. Policisté tvrdí, že muž byl ozbrojen, když ho zastřelili. Dosud zveřejněné části videozáznamu nepřinášejí jasné důkazy, že Scott skrýval zbraň.

"Jde o jedno slovo: transparentnost," uvedl k případu šestadvacetiletý místní pastor Kerby McLean. Místní vůdce vyzval, aby se postarali o zveřejnění nahrávky. "Nepřestaneme protestovat do té doby, než udělají to, co chceme," dodal.

Scottova rodina uvedla, že policejní závěry ukazují, že Scott nejednal útočně a že střelba ze strany policie neměla smysl. Rodina ale dodala, že videozáběry na klíčové otázky neodpovídají, takže zatím nemá názor na to, zda by měl být střílející policista obviněn.

Témata:  zabití černochů americkými policisty policie USA demonstrace v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy