Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Znásilnilo mě šest migrantů, tvrdí dívka. Propukly nepokoje

Žena, ilustrační fotografie
Žena, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Sunderland – Ve městě Sunderland na severovýchodě Anglie propukly nepokoje poté, co byla jedna z tamních občanek (26) a matka tří dětí údajně omámena a znásilněna gangem šesti přistěhovalců z Iráku, Sýrie a Bahrajnu. Činu využila krajní pravice, která svolala občany na demonstraci.

Matka tří dětí byla údajně zneužita poté, co jí cizinci do pití hodili nějaké drogy. Žena vypověděla, že se probudila v cizím domě a že na sobě měla modřiny a řezné rány. Věří proto, že byla omámena, když si v noci vyrazila ven, a pak unesena a sexuálně napadena. Píše to server Daily Mail.

Policie už kvůli útoku, ke kterému mělo dojít 4. září, zadržela šestici můžu ve věku 20 až 30 let. Jde o cizince původem ze Sýrie, Iráku a Bahrajnu.

Údajného sexuálního útoku využila krajně pravicová scéna, která šest dní po útoku svolala do města demonstraci. Lidé, kteří se na akci sešli, došli až k domu, kde byla žena údajně napadena, a rozbili tam okna. Demonstranti se pak střetli s dalšími protestujícími, tentokrát z řad tamní asijské komunity, která uspořádala protiakci.

Na akci, které se zúčastnilo několik desítek lidí, musela zasahovat i policie, která zatkla celkem pět osob kvůli několika trestnými činům včetně rvačky, výtržnictví či držení útočné zbraně. Dva muži asijského původu byli zraněni.

Témata:  Velká Británie znásilnění uprchlíci ženy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy