Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimský imám znásilnil chlapce v mešitě

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Londýn – Britský bulvární server Daily Mail přinesl jen těžko uvěřitelný příběh muslimského imáma, který ve Velké Británii během výuky znásilnil malého chlapce. Rada starších mu poradila, aby ze země utekl. Muž se teď však do země vrátil – a za svůj čin nakonec přede jen bude pykat.

Imám Noor Walile znásilnil chlapce během výuky na toaletě přímo v mešitě ve městě Rugby v hrabství Warwickshire, kde působil asi od roku 2010. Vyděšení dítě vše řeklo rodičům. Když s tímto faktem konfrontovali duchovního, nejprve popíral, pak se ale všemu přiznal. „Zpočátku tvrzení popíral, pak ale řekl, že udělal něco velmi špatného," uvedla prokurátorka Jane Sarginsonová.

Když rodiče zjistili, co se chlapci stalo, šli se poradit s radou starších, jak postupovat. Ta jim poradila, aby uschovali chlapcovo oblečení a neumývali jej. Imámovi pak rada starších řekla, aby odjel někam do Indie a nevracel se, nebo že celou věc ohlásí na policii. Znásilnění nakonec bylo ohlášeno až na začátku tohoto roku.

Walile sice z Británie odjel, pak se ale vrátil za svou rodinou, jeho žena je totiž britská občanka. Přestože se snažil schovat a žil nenápadně v jiném městě, aby nehrozilo, že se se znásilněným chlapcem nebo jeho rodinou setká, policie jej nakonec vypátrala.

Když se případ dostal k soudu, obviněný se zhroutil. „Jsem vinen, je mi to líto, jsem vinen," přiznal se nakonec imám, hájil se však tím, že si nemůže vzpomenout, co přesně se stalo, protože za ním přišel ďábel a donutil ho to udělat.

Soud jej označil za „pachatele zvláštního zájmu" a poslal jej na šest let za mříže. Navíc nesmí být v kontakt s dětmi mladšími 16 let, nesmí s dětmi pracovat a do konce života byl umístěn do registu pachatelů sexuálních zločinů.

Témata:  Velká Británie muslimové znásilnění

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy