reklama

"Naše zbraně jsou určeny Bílému domu, Pentagonu a dalším životně důležitým strategickým místům," hrozí KLDR ve videu, které zveřejnil severokorejský portál KLDR Today na YouTube. "Jestliže měly tři útoky civilních letadel před 15 lety za následek 3000 mrtvých a staly se noční můrou pro celé USA, vypuknutí naší války vymaže zemi z historie, na lítost nebo noční můry jim ani nezbude čas," pokračují propagandisté.

Podobné výhrůžky přitom nejsou ojedinělé. Před nedávnem dokonce severokorejský vůdce Kim Čong-un hrozil i svému dlouholetému spojenci Číně, píše web Mirror. Podle USA je video reakcí KLDR na zákaz testování raket země-vzduch, který vydala OSN. Severokorejci v lednu provedli jaderný test a poté několikrát odpálili balistické rakety. Během minulého týdne slibovala KLDR válečnou odplatu také Jižní Koreji, a to kvůli společnému cvičení s USA, které potrvá až do konce dubna.

Na videu s názvem 'Poslední šance' se KLDR snaží USA zesměšnit - používá záběry porážek, které Američané utrpěli během války v Koreji, obsazení americké lodi vojáky KLDR v roce 1968 nebo sestřelení amerického vrtulníku v roce 1994. V závěru je vidět raketu, která zasáhne budovu Kapitolu ve Washingtonu, a hořící americkou vlajku.