Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stavební dělníci v Drážďanech objevili leteckou pumu z války, policie evakuovala tisíce lidí

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Drážďany – Asi devět tisíc lidí muselo být dnes evakuováno ze svých domovů kvůli nálezu letecké pumy z druhé světové války. Stavební dělníci ji objevili dnes kolem poledne při výkopových pracích na drážďanském Jižním předměstí (Südvorstadt).

Evakuace začíná v 17:00 SELČ a zatím není jasné, kdy pyrotechnici začnou s pumou pracovat.

Čtvrttunová nálož, která byla nalezena při stavebních pracích, by měla být zneškodněna ještě dnes večer, informoval server deníku Sächsische Zeitung. Policie vymezila okruh 700 metrů kolem místa nálezu, který musejí lidé opustit, než pyrotechnici přistoupí ke zneškodnění bomby.

Místo nálezu se nachází v blízkosti drážďanského hlavního nádraží, to však leží mimo okruh určený k evakuaci. Podle Sächsische Zeitung tak zneškodňování bomby nebude mít žádný vliv na provoz vlaků na trati mezi saskou metropolí a Českem.

Policie musí leteckou pumu urychleně zlikvidovat, protože už v sobotu se začnou do Drážďan sjíždět tisíce návštěvníků na oslavy výročí sjednocení Německa.

Témata:  Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy