Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Němcům ruply nervy: Ve dvou německých městech se střetli místní s uprchlíky

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - V pátek večer došlo ve dvou vychodoněmeckých městech ke střetům mezi žadateli o azyl a místními. Policie tvrdí, že šlo o xenofobní útoky.

V obci Sangerhausen ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko se střetly zhruba dvě desítky místních s několika žadateli o azyl původem ze Sýrie. Tři Syřané utrpěli lehká zranění, uvedla policie.

Rvačku zřejmě vyvolal incident, při němž Syřan (15) zranil chlapce (16) ze Sangerhausenu. Skupina místních se pak vydala na "trestní výpravu". Když policie dorazila k místní ubytovně pro žadatele o azyl, bylo už po rvačce.

K druhému střetu došlo ve Schwerinu, metropoli spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko na severovýchodě Německa. Skupinku asi deseti žadatelů o azyl napadla na náměstí v centru města skupina asi 30 Němců. Policii se však zakrátko podařilo od sebe obě skupiny oddělit. Zranění utrpěl jeden mladík.

Ve Schwerinu jde během tohoto týdne už o druhou rvačku na stejném místě. V úterý se na náměstí v centru popraly dvě skupiny žadatelů o azyl.

Už v polovině září došlo ke střetům mezi mladými imigranty a pravicovými radikály také v saském Budyšíně (Bautzen).

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy