Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pohni, Bille! Letíme domů, naháněl Obama Clintona do letadla +VIDEO

Barack Obama mluví v OSN
Barack Obama mluví v OSN
Foto: unmultimedia.org

Jeruzalém/Washington - Při odletu amerického prezidenta Barracka Obamy z Izraele, kde se zúčastnil pohřbu Šimona Perese, zachytili kamery kuriózní scénku, píše britský list The Guardian.

Obama vyběhl po schůdcích do letadla, ale po chvíli se vrátil. Jeho předchůdce ve funkci Bill Clinton se totiž loudal. "Pohni, Bille," zavolal na něj. Dokonce ho pobízel potleskem, aby přidal do kroku. "Pojď, letíme domů," volal na něj. Nakonec Obama Clintona obejmul a pomohl mu nastoupit do letounu Air Force One.

Clinton a Obama se zúčastnili pátečního rozloučení s izraelským exprezidentem Šimonem Peresem, který zemřel ve věku 93 let.

Mezi zahraničními hosty byli také francouzský prezident François Hollande, německý prezident Joachim Gauck, předseda Evropské rady Donald Tusk, generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, britský princ Charles a také polský prezident Andrzej Duda.

Proslovy nad rakví pronesli izraelští politici, Peresovy tři děti a také Obama a Clinton. Obama připomněl zesnulého izraelského politika jako ztělesnění historie židovského národa minulého století. Podotknul, že mezi přítomnými je také Abbás a že jeho přítomnost připomíná, že mír zůstává "nedodělanou stavbou". Perese označil za přítele, který ukázal spravedlnost a naději, svobodný a plný život naplněný rodinou a velkými sny. Izraelský prezident Reuven Rivlin řekl, že Peres naučil mnoho lidí na světě mít rád Izrael.

Témata:  Barack Obama Bill Clinton kuriozity

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy