Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok ve škole v Townville : Chlapec (+6) poraněný střelcem zemřel

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Washington - Šestiletý chlapec, kterého ve středu v americké škole postřelil čtrnáctiletý útočník, v sobotu svým zraněním podlehl. Informovala o tom agentura AP.

Střelec podle policie nejprve zabil vlastního otce, poté odjel do školy, kde postřelil dvě děti a jednu učitelku. Prokuratura ho v pátek obžalovala z vraždy a z trojnásobného pokusu o vraždu.Oběť střelby dostala zásah do nohy, který narušil jednu z hlavních tepen. Chlapec kvůli tomu ztratil hodně krve a lékaři od incidentu označovali jeho stav jako kritický. V sobotu oznámili, že kvůli ztrátě krve došlo k závažnému poškození mozku, které vedlo ke smrti dítěte. To se tak stalo druhou obětí střelby ve městě Townville v Jižní Karolíně.Motiv činu střelce, který je z rozhodnutí soudu ve vazbě, vyšetřovatelé stále neznají. Už dříve vyloučili spojitost s terorismem nebo rasový podtext incidentu. Zatím ani není známo, že by měl útočník nějaký vztah ke svým obětem.V posledních letech se střílelo na několika amerických školách, pachatelem byl většinou duševně narušený jedinec. Podobné násilí vždy oživí diskusi o podmínkách držení zbraní v USA, kde ústava zaručuje občanům právo vlastnit zbraň na svou obranu.

Témata:  střelba v USA zbraně

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.