Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická syrská realita: Novinářka se při reportáži rozplakala + VIDEO

Chlepšc přežil jeden z útoků v Aleppo. Co asi říkají rodiče svým dětem o občanské válce v Sýrii?
Chlepšc přežil jeden z útoků v Aleppo. Co asi říkají rodiče svým dětem o občanské válce v Sýrii?
Foto: YouTube

Londýn – Ačkoliv by měl být novinář nezávislý a nezaujatý, ne vždy je to v jeho silách. Dokazuje to i britská novinářka Kate Silverstonová ze stanice BBC. Ta se marně bránila slzám, které vyvolala reportáž ze Sýrie.

Moderátorku silně zasáhla reportáž z bombardované oblasti Sýrie nedaleko Aleppa. V poledních zprávách, které na BBC moderovala, se objevila zpráva o tom, že syrští záchranáři z trosek domu vytáhli holčičku. Dívenku, které měla podle dohadů asi jen 30 dní do bezpečí přinesl Abu Kifah, dobrovolník Syrské civilní obrany, které se také říká Bílé helmy. 

Zdroj: YouTube

Ani Kifah, ani moderátorka neudržely emoce na uzdě a oba se rozplakali. Po odvysílání reportáže přešla Silverstonová k prezentaci dalšího příběhu, přesto bylo na první pohled zjevné, že ji osud holčičky velmi emotivně zasáhl, při čtení zprávy se jí klepal hlas a po tvářích jí stékaly slzy, které ji rozmazaly make-up.

Jak se ukázalo, diváci měli pro její chování velké pochopení. Podle serveru The Independent ji na sociálních sítích chválili, podle mnohých ukázala „maximální vyrovnanost a profesionalitu při extrémně emotivní záležitosti". Zýároveň prý "projevila lidskost"

Silverstonová později publiku za podporu poděkovala. Dodala, že i ona je jen člověk. „Pro všechny, kteří mi poslali zprávu – děkují - slova nejsou třeba – moje práce je zůstat neproniknutelná a nestranná, ale jsem také jen člověk," napsala na Twitteru s hastagem Sýrie.

„Jako vždy jste empatičtí - takové lidské momenty jsou skutečně nakažlivé – přejeme si, aby to mělo nějaký vliv a aby došlo k zastavení zabíjení - na všech stranách," dodala později.

Témata:  Velká Británie BBC Sýrie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy