Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syna (43) drželi rodiče v izolaci několik desítek let. Policii na něj upozornilo až udání

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Bayreuth – Německem otřásl případ rodičů, kteří několik desetiletí drželi svého syna v izolaci od okolního světa. Jak dlouho byl muž, který žil v Bavorsku, zavřený, policie neví.

Podle agentury DPA už policie zahájila vyšetřování otce a matky 43letého muže kvůli podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti a z omezování osobní svobody. Zda budou nakonec obviněni, ale zatím není jasné.

Policie Němce objevila v oblasti Bayreuthu na základě upozornění už 21. září. Vyhlíží prý zanedbaně, ale není podvyživený. Z domova byl převezen do okresní nemocnice.

„Nevíme přesně, odkdy byl tento muž bez stálého kontaktu s vnějším světem a jak to konkrétně vypadalo - jestli měl například možnost opouštět usedlost," uvedl policejní mluvčí Harald Stadter. Podle jeho slov však lze hovořit o izolaci.

Stadter nechtěl mluvit o „osvobození" muže. „Možná to tak chtěl sám," podotkl. Policie odhaduje, že muž žil v izolaci u svých rodičů 20 až 30 let. Podle jeho slov však lze hovořit o izolaci.

Podrobnosti o stavu muže však kvůli respektování osobních práv sdělit nechtěl. Základní školu muž navštěvoval a po určitou dobu i střední, ale pak bylo jednou na základě vyšetření rozhodnuto, že není způsobilý ke studiu," uvedl Stadter. V té době mu bylo kolem 13 let.

Témata:  Německo lidé

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy