Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Lidské vlasy a ocas ryby. Vyplavilo moře skutečnou mořskou pannu?

Neuvěřitelný nález na břehu moře. Jsou mořské panny skutečné?
Neuvěřitelný nález na břehu moře. Jsou mořské panny skutečné?
Foto: YouTube

Londýn – Jsou mořské panny skutečné? Právě na to se teď ptají lidé, které zaujal nález z britského hrabství Norfolk. Brit Paul Jones tvrdí, že na pláži našel tělo něčeho, co tuto legendární bytost silně připomíná.

Server Daily Mail uvádí, že muž objevil na pláži v britském Norfolku cosi, co vypadá jako tělo s lidskými rysy a ocasem ryby. Právě tento nález vyvolal bouřlivou diskuzi o tom, zda něco jako „mořská panna" opravdu existuje.

Jones se se svým nálezem pochlubil na sociálních sítích, za dva dny vidělo jeho fotky asi 15 tisíc lidí. „Dnes jsem v Great Yarmouth objevil něco, co vypadá jako mrtvá mořská panna vyplavená na pláži," komentoval své snímky.

Hrůzné obrázky ukazují rozkládající se tělo člověka s rybím ocasem ležící na písku. Střední část těla je poškozena hnilobou, zatímco ocas a hlava zůstaly relativně nedotčené.

Mnoho diskutujících se proto domnívá, že jde opravdu o známou mýtickou bytost. Vysvětlení ale podle serveru může být také mnohem jednodušší. Facebookový profil Jonese ukazuje, že je horlivý modelář - zejména strašidelných postav. Zároveň je také členem skupiny, ve které si lidé radí, jak udělat děsivou halloweenskou výzdobu.

Témata:  Velká Británie moře zajímavosti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.