Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terorista zaútočil v Bruselu. Nožem pobodal dva policisty

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Brusel - V Bruselu dnes byli po útoku nožem pobodáni dva policisté, jejich stav není vážný. Útočník byl později zadržen. Prokuratura oznámila, že jde nejspíš o teroristický čin.

Identitu útočníka ani rozsah zranění policistů úřady zatím neupřesnily. "Z dosavadních poznatků máme důvod se domnívat, že jde o teroristický čin," řekl bez upřesnění průběhu útoku a zmíněných poznatků z vyšetřování mluvčí prokuratury Eric Van Der Sypt. Ke zraněným policistům jen poznamenal, že jejich život není ohrožen.

Veřejnoprávní stanice RTBF uvedla, že útočník bodl jednoho policistu do krku a druhého do břicha. Násilník utekl, ale brzy ho dopadli jiní policisté. Bránil se zatčení a zlomil nos jednomu policistovi, který útočníka střelil do nohy. Stalo se to ve čtvrti Schaerbeek, kde žije mnoho muslimů, především tureckého původu.

V březnu džihádisté na bruselském letišti Zaventem a v metru zabili 32 lidí a více než 300 dalších zranili. V srpnu v belgickém Monsu policie zastřelila muže, který mačetou vážně zranil dva policisty za pokřiku 'Alláhu akbar'. V září napadl nožem jeden muž arabského původu další dva policisty v bruselské čtvrti Molenbeek.

Témata:  Belgie policie Belgie

Aktuálně se děje

17. května 2024 8:57

Internet žije atentátem na Fica. EK tlačí na sociální sítě

Evropská komise vyzvala ve čtvrtek největší digitální platformy včetně Facebooku či TikToku, aby bojovaly proti jakýmkoli šířícím se dezinformacím založeným na záběrech ze středeční střelby na slovenského premiéra Roberta Fica. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Volodymyr Zelenskyj na jednání v Praze. (7.7.2023)

Zelenskyj nešetří Západ. Zmínil strach z porážky Ruska na Ukrajině

Západ se bojí nejen porážky Ruska, ale i porážky Ukrajiny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj to v rozhovoru pro AFP označil za absurdní. Západním spojencům vyčetl například to, že Kyjevu zakázaly používat dodané zbraně k útokům na ruské území. Moskva chce podle Zelenského zaútočit na Charkov, přičemž nemá dost sil k novému útoku na Kyjev.