Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nechutné a hnusné. Americká média řeší druhý duel Trumpa s Clintonovou

Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Prezidentská debata: Hillary Clinton a Donald Trump
Foto: ABC News

Washington - Kandidátka demokratů na prezidentku USA Hillary Clintonová po včerejší druhé televizní debatě prohlásil, že je "vždy překvapena lavinou lží", se kterou přijde její republikánský rival Donald Trump.

Manažer demokratické volební kampaně John Podesta novinářům řekl, že prohlášení republikánského kandidáta, označující Clintonovou za "ďábla", je pod úrovní prezidentských diskusí.

Trumpovu pohrůžku vězením, kam prý uvrhne Clintonovou kvůli její aféře se soukromým mailovým serverem, označila agentura AP za "bezprecedentní porušení amerických politických zvyklostí".

"V USA nehrozíme politickým oponentům vězením, ale Donald Trump se tak chová. Slibuje, že zneužije sílu svého úřadu," napsal na twitteru bývalý americký ministr spravedlnosti Eric Holder. Republikánský volební štáb je ale podle amerických médií na Trumpův kontroverzní výrok hrdý.

Americké akciové trhy na debatu prakticky nereagovaly, což podle médií svědčí o tom, že Wall Street dál považuje Clintonovou za favoritku prezidentských voleb.

List The New York Times v komentáři napsal, že oba kandidáti nebyli během diskuse očividně ve své kůži. Debata se nesla v duchu nepolevujícího nepřátelství, přičemž Trump byl podle názoru listu ve slovních přestřelkách jistější. Diskuse v St. Louis byla "jednou z nejméně vkusných v amerických dějinách," soudí deník. "Debata se dostala na nízkou úroveň, dominovaly útoky a hrubosti," napsal list The Washington Post.

Podle CNN od televizních obrazovek odcházeli zklamaně ti Američané, kteří čekali, že Clintonová v druhé debatě zatluče poslední hřebík do Trumpovy volební kampaně.

Témata:  Donald Trump Hillary Clintonová volby v USA

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy