Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slovenský tisk o volbách: ANO hnutí vyhrálo, tsunami to ale nebylo

Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Anfrej Babiš /ANO/ v OVM
Foto: Reprofoto ČT

Bratislava - Víkendové volební klání v Česku sledovala také slovenská média. Podle listu Sme sice hnutí ANO vyhrálo, velkolepé tsunami to ale nebylo.

Vítězství ANO v devíti z 13 krajů podle deníku ještě neznamená, že Babišovo hnutí bude mít i devět hejtmanů. Připomněl, že v Královéhradeckém kraji hrozí ANO odchod do opozice.

"Pokud ovšem krajské volby lze chápat jako generálku před parlamentními (volbami), výsledkem je, že kopírují dlouhodobý trend, když má ANO navrch před sociálními demokraty a pravicová opozice propadla," uvedl list.

Za hlavního poraženého označil slovenský deník sociální demokracii premiéra Bohuslava Sobotku. "Jen malou útěchou pro Sobotku může být, že o post jihomoravského hejtmana přijde jeho stranický soupeř Michal Hašek, který se před třemi lety pokoušel po vítězných volbách předsedu svrhnout," připomněl deník Sme.

Témata:  Krajské volby Andrej Babiš SME

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy