Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Džungle Calais se ruší. Francie nyní přišla s krutým požadavkem

uprchlíci
uprchlíci
Foto: Reprofoto YouTube

Paříž/Londýn - Francouzská vláda se rozhodla zrušit migrační tábor "džungle" ležící poblíž Calais. Nyní tvrdí, že na něm má podíl i Velká Británie, která by se měla o uprchlíky postarat.

Francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve tvrdí, že Británie má "morální povinnost" přijmout všechny děti s rodinnými pouty na migranty ve Spojeném království, které žijí v pohraničním uprchlickém táboře ve městě Calais. Informovala o tom agentura AP.

Cazeneuve pro rozhlasovou stanici RTL uvedl, že "seriózně žádá Spojené království, aby si splnilo morální povinnost" a přijalo "několik stovek osamělých nezletilých osob, které mají rodiny v Británii".

Ministr to uvedl před setkáním se svou britskou resortní kolegyní Amber Ruddovou v Londýně. Na setkání budou řešit uzavření tábora ve francouzském přístavním městě Calais, který se stal ohniskem migrační krize v Evropě.

Tisíce migrantů utíkajících před válkou v zemích jako Sýrie, Irák či Afghánistán dorazili do Calais v naději, že se jim povede dostat do Británie a začít tam nový život. To se ale většině z nich nepovedlo a "Džungle" se pro ně stala novým domovem. Ten se nyní Francie rozhodla zbourat.

Témata:  Francie Velká Británie uprchlíci

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy