Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump nařkl Buffetta z daňových odpočtů. To si miliardář nenechal líbit

Donald Tump
Donald Tump
Foto: ABC News

New York - Donald Trump v nedělním duelu řekl, že miliardář Warren Buffett stejně jako on sám a další bohatí podnikatelé využívá daňové odpočty, aby se placení daní vyhnul. Buffett se proti Trumpovým slovům ohradil.

Podle listu The New York Times Trump v roce 1995 ohlásil obrovskou ztrátu ve výši 916 milionů dolarů, což mu legálně umožnilo neplatit daně v příštích 18 letech. Trump to v neděli potvrdil s tím, že ve svém podnikání jen využívá paragrafy daňového zákona, stejně jako bohatí lidé podporující Clintonovou. "Rozhodně to využívám, dělá to i Warren Buffett," řekl republikánský kandidát.

"Platil jsem federální daně každoročně od roku 1944, kdy mi bylo 13 let. Protože se byznys rozjížděl pomalu, bylo to v roce 1944 jen sedm dolarů," uvedl třetí nejbohatší muž světa v prohlášení pro tisk. Kopie všech 72 daňových přiznání má Buffett uschované.

Dále uvedl, že se zveřejněním svých daňových přiznání nemá - na rozdíl od Trumpa - žádné problémy. Loni v daňovém přiznání uvedl zdanitelný příjem 11,5 milionu dolarů, daňové odpočty činily 5,5 milionu, z nichž 3,5 milionu tvořily odečitatelné příspěvky na charitu.

Témata:  Donald Trump Warren Buffet

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy