Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach v tureckém letovisku Antalya. Na město dopadly tři rakety

Turecko
Turecko
Foto: Pixabay

Ankara - Neznámí útočníci dnes vystřelili tři rakety na místo nedaleko oblíbeného turistického letoviska Antalya v Turecku.

Informovala o tom agentura AP. Střely zasáhly příbytek užívaný místními rybáři, nikdo ale zranění neutrpěl. Podle tureckého listu Hürriyet mohl být cílem tanker kotvící nedaleko břehu.

Rakety podle listu někdo vystřelil z hornaté oblasti nedaleko místa dopadu, kterým prochází silnice spojující letovisko Kemer a Antalyi. Motiv útoku ani možný pachatel nejsou známé.

Jihovýchod Turecka sužují boje mezi armádou a separatisty ze Strany kurdských pracujících (PKK) i útoky organizace Islámský stát (IS), která ovládá rozsáhlé oblasti v sousední Sýrii.

Témata:  Turecko raketa

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy