Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žena patří do kuchyně, řekl nigerijský prezident Merkelové

Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Summit G7 v Německu, Angela Merkelová
Foto: g7germany.de

Abuja/Berlín - Nigerijský prezident Muhammadu Buhari pronesl na tiskové konferenci s německou kancléřkou Angelou Merkelovou v Berlíně komentář o tom, že jeho manželka patří do kuchyně a obývacího pokoje. Reagoval tak na její kritiku své politiky. Merkelová se jeho výroku zasmála.

"Teď přesně nevím, k jaké (politické) straně moje žena patří. Vlastně patří do mé kuchyně, mého obývacího pokoje a do dalších pokojů mého domu," odpověděl muslim Buhari na otázku novináře ohledně kritických vyjádření nigerijské první dámy. Dnes 73letý Buhari, jenž byl dříve krátce i vojenským diktátorem, pronesl svá slova "s mrkajícíma očima," dodala agentura DPA.

Buhariho výpad na adresu vlastní ženy Merkelová podle světových agentur nijak nekomentovala. "Stála vedle něj, krátce na něj pohlédla a pak se zasmála," napsala AP.

Aisha Buhariová dnes v rozhovoru pro BBC uvedla, že svého muže v příštích volbách už nepodpoří, pokud neprovede zásadní personální obměnu vlády, jejíž členy prý ani nezná.

Témata:  Německo Angela Merkelová Muhammadu Buhari

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy