Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman ocenil práci visegrádské čtyřky, osvědčila se prý při sporu o uprchlické kvóty

Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Miloš Zeman hostí Andrzeje Dudu (15. března 2016).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Rzeszów - V Polsku dnes skončilo setkání hlav členských států V4. Český prezident Miloš Zeman na závěr prohlásil, že Visegrádská čtyřka plní své poslání uvnitř EU a také se osvědčila ve sporu o povinné uprchlické kvóty.

"Jsem rád, že náš postoj se osvědčil a že ho nyní přejímají i další země, protože o kvótách se už téměř nemluví, nebo jsou považovány za mrtvé téma," prohlásil Zeman.

Dále uvedl, že čtyřka podporuje myšlenku EU, která bude blíže občanům a bude méně byrokratická. "Brexit byl do jisté míry způsoben nefunkčností EU a nedostatkem silného vedení," dodal.

Český prezident se ohradil proti zahraničním politikům a těm unijním zemím, které státy V4 kritizují. Jako příklad zmínil lucemburského ministra zahraničí Jeana Asselborna, který se opakovaně ohradil proti vládě maďarského premiéra Viktora Orbána.

Témata:  Miloš Zeman Visegradská čtyřka Polsko

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy